04-03-2008, 07:54 PM
سڵاو ..... لهم بابهته چۆنیهتی کاریگهری جوان و ڕهنگی جوان بۆ نوسین له فۆتۆشۆپدا باس دهکهم .....
1. پهڕهیهکی نوێ بکهرهوه . رهنگی سپی و نوسینێک بنوسه ....
2.دواتر بڕو سهر "Layer > Rasterize > Type " پاشان پهنجه بنێ به دووگمهی "CTRL" لهسهر چینی نوسینهکه . دهبێت وێنهکهت وهک ئهو وێنهی خوارهوهی لێبێت ..

3.پاشان برۆ بۆ "Select > Save Selection"، پهنجهرهیهک دهبێتهوه وه له پهنجهرهکهده کلیک بكه له سهر OK. پاشان پهنجه بنێ به Ctrl +dوه پاشان پهنجه بنێ به "X"
ئێستا بڕۆ بۆ "Edit >>> Fill " وهک ئهو وێنهی خوارهوه رێکی بخه ....

ئێستا برۆ بۆ " Filter > Blur > Gaussian Blur" وه ( Radius له سهر 2,5 pix دا بنێ) . برۆ بۆ "Filter > Stylize > Solarize" وه دوایی پهنجه بنی به" "Shft+Ctrl+L.
ئێستا دهبێت وێنهکهی تۆش وهک ئهو وێنهی خوارهوهی لێهاتبێت ...

ئێستا چینهكه ڕوونووس بكه ( Layer > Duplicate Layer ) بیبه سهروی ههموو چینهکان پاشان برۆ بۆ "Filter > Distort > Polar Cooridinates " وه " polar to rectangular " وه دوایی کلیک له سهر OK بکه.
برۆ بۆ " Image > Rotate Canvas" پاشان "90 CW " ههڵبژێره، پاشان پهنجه بنێ به "Ctrl+i"
ئهنجامی وێنهکهی من پاش ئهو ههنگاوانه

برۆ بۆ " Filter > Stylize > Wind " وه به پێی ئهمانهی خوارهوه رێکی بخه
Method: Wind
Direction: From the right
وه جارێک پهنجه بنێ به " Ctrl + F "
ئێستا پهنجه بنی "Ctrl+i " , پاشان "Shft+Ctrl+L". وه پاشان پهنجه بنێ به" Ctrl + F " دوو جار.

برۆ بۆ "Image > Rotate Canvas > 90 CCW". پاشان بڕۆ بۆ "Filter > Distort > Polar Coooridinates" وه لهوێدا "rectangular to polar" ههڵبژێره و پاشان کلیک له سهر OK بکه.
سهیری ئهنجامی وێنهکهی من بزانه وێنهکهی تۆش ئاوا دهرچووه ....

لهسهر تابڵۆی چینهكان شێوازی چینی سهرهوه بگۆڕه بۆ ( Screen)

گهر بتهوێ وێنهکه ڕهنگ بکهی ئهم ههنگاوانهی خوارهوه جێبهجێ بکه .....
1. چینێکی نوێ دروست بکه .
2. پاشان Gradient tool/green > orange gradient ههڵبژێره .. وهک ئهم وێنهیه .

3. پاشان Gradient tool ڕابکێشه له سهر ئهو چینهی که تازه دروستت کرد .....
4. پاشان Blend Mode بگۆڕه بۆ ( Color ) ... وهک ئهم وێنهیه ....

ئهنجامی وێنهی کۆتایی من ئاوا دهرچوو ...

بهڵام تۆ ههوڵبده وێنهکهت له وێنهکهی من جوانتر دهربچێت .... به هیوای سوود وهرگرتن بۆ ههموو لایهک ....
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
1. پهڕهیهکی نوێ بکهرهوه . رهنگی سپی و نوسینێک بنوسه ....
2.دواتر بڕو سهر "Layer > Rasterize > Type " پاشان پهنجه بنێ به دووگمهی "CTRL" لهسهر چینی نوسینهکه . دهبێت وێنهکهت وهک ئهو وێنهی خوارهوهی لێبێت ..

3.پاشان برۆ بۆ "Select > Save Selection"، پهنجهرهیهک دهبێتهوه وه له پهنجهرهکهده کلیک بكه له سهر OK. پاشان پهنجه بنێ به Ctrl +dوه پاشان پهنجه بنێ به "X"
ئێستا بڕۆ بۆ "Edit >>> Fill " وهک ئهو وێنهی خوارهوه رێکی بخه ....

ئێستا برۆ بۆ " Filter > Blur > Gaussian Blur" وه ( Radius له سهر 2,5 pix دا بنێ) . برۆ بۆ "Filter > Stylize > Solarize" وه دوایی پهنجه بنی به" "Shft+Ctrl+L.
ئێستا دهبێت وێنهکهی تۆش وهک ئهو وێنهی خوارهوهی لێهاتبێت ...

ئێستا چینهكه ڕوونووس بكه ( Layer > Duplicate Layer ) بیبه سهروی ههموو چینهکان پاشان برۆ بۆ "Filter > Distort > Polar Cooridinates " وه " polar to rectangular " وه دوایی کلیک له سهر OK بکه.
برۆ بۆ " Image > Rotate Canvas" پاشان "90 CW " ههڵبژێره، پاشان پهنجه بنێ به "Ctrl+i"
ئهنجامی وێنهکهی من پاش ئهو ههنگاوانه

برۆ بۆ " Filter > Stylize > Wind " وه به پێی ئهمانهی خوارهوه رێکی بخه
Method: Wind
Direction: From the right
وه جارێک پهنجه بنێ به " Ctrl + F "
ئێستا پهنجه بنی "Ctrl+i " , پاشان "Shft+Ctrl+L". وه پاشان پهنجه بنێ به" Ctrl + F " دوو جار.

برۆ بۆ "Image > Rotate Canvas > 90 CCW". پاشان بڕۆ بۆ "Filter > Distort > Polar Coooridinates" وه لهوێدا "rectangular to polar" ههڵبژێره و پاشان کلیک له سهر OK بکه.
سهیری ئهنجامی وێنهکهی من بزانه وێنهکهی تۆش ئاوا دهرچووه ....

لهسهر تابڵۆی چینهكان شێوازی چینی سهرهوه بگۆڕه بۆ ( Screen)

گهر بتهوێ وێنهکه ڕهنگ بکهی ئهم ههنگاوانهی خوارهوه جێبهجێ بکه .....
1. چینێکی نوێ دروست بکه .
2. پاشان Gradient tool/green > orange gradient ههڵبژێره .. وهک ئهم وێنهیه .

3. پاشان Gradient tool ڕابکێشه له سهر ئهو چینهی که تازه دروستت کرد .....
4. پاشان Blend Mode بگۆڕه بۆ ( Color ) ... وهک ئهم وێنهیه ....

ئهنجامی وێنهی کۆتایی من ئاوا دهرچوو ...

بهڵام تۆ ههوڵبده وێنهکهت له وێنهکهی من جوانتر دهربچێت .... به هیوای سوود وهرگرتن بۆ ههموو لایهک ....
-------------------------------------------------------------------------------------------------------