یانه‌ی كوردستان

ڤێرژنی ته‌واو : فۆتۆشۆپ .... وانه‌ی یه‌که‌م
تۆ ڤێرژنی ته‌واو به‌كار ناهێنی ئه‌گه‌ر ده‌ته‌وێت بیبینیت. ئه‌مه‌ ڤێرژنی ته‌واوه‌ كه‌ تازه‌ له‌ ناو سایته‌كه‌دا دانراوه‌.
سڵاو ..... له‌م بابه‌ته‌ چۆنیه‌تی کاریگه‌ری جوان و ڕه‌نگی جوان بۆ نوسین له‌ فۆتۆشۆپدا باس ده‌که‌م .....

1. په‌ڕه‌یه‌کی نوێ بکه‌ره‌وه‌ . ره‌نگی سپی و نوسینێک بنوسه‌ ....

2.دواتر بڕو سه‌ر "Layer > Rasterize > Type " پاشان په‌نجه‌ بنێ به‌ دووگمه‌ی "CTRL" له‌سه‌ر چینی نوسینه‌که‌ . ده‌بێت وێنه‌که‌ت وه‌ک ئه‌و وێنه‌ی خواره‌وه‌ی لێبێت ..

3.پاشان برۆ بۆ "Select > Save Selection"، په‌نجه‌ره‌یه‌ک ده‌بێته‌وه‌ وه‌ له‌ په‌نجه‌ره‌که‌ده‌ کلیک‌ بكه‌ له‌ سه‌ر OK. پاشان په‌نجه‌ بنێ به ‌ Ctrl +dوه‌ پاشان په‌نجه‌ بنێ به‌ "X"

ئێستا بڕۆ بۆ "Edit >>> Fill " وه‌ک ئه‌و وێنه‌ی خواره‌وه‌ رێکی بخه‌ ....

ئێستا برۆ بۆ " Filter > Blur > Gaussian Blur" وه (‌ Radius له‌ سه‌ر 2,5 pix دا بنێ) . برۆ بۆ "Filter > Stylize > Solarize" وه‌ دوایی په‌نجه‌ بنی به" ‌"Shft+Ctrl+L.

ئێستا ده‌بێت وێنه‌که‌ی تۆش وه‌ک ئه‌و وێنه‌ی خواره‌وه‌ی لێهاتبێت ...

ئێستا چینه‌كه‌ ڕوونووس بكه (‌ Layer > Duplicate Layer ) بیبه‌ ‌‌سه‌روی هه‌موو چینه‌کان ‌پاشان برۆ بۆ "Filter > Distort > Polar Cooridinates " وه‌ " polar to rectangular " وه‌ دوایی کلیک له‌ سه‌ر OK بکه‌.

برۆ بۆ " Image > Rotate Canvas" پاشان "90 CW " هه‌ڵبژێره‌‌، پاشان په‌نجه‌ بنێ به‌ "Ctrl+i"
ئه‌نجامی وێنه‌که‌ی من پاش ئه‌و هه‌نگاوانه‌

برۆ بۆ " Filter > Stylize > Wind " وه‌ به‌ پێی ئه‌مانه‌ی خواره‌وه‌ رێکی بخه

‌Method: Wind

Direction: From the right

وه‌ جارێک په‌نجه‌ بنێ به " Ctrl + F "

ئێستا په‌نجه‌ بنی "Ctrl+i " , پاشان "Shft+Ctrl+L". وه‌ پاشان په‌نجه‌ بنێ به‌" Ctrl + F " دوو جار.

برۆ بۆ "Image > Rotate Canvas > 90 CCW". پاشان بڕۆ بۆ "Filter > Distort > Polar Coooridinates" وه‌ له‌وێدا "rectangular to polar" هه‌ڵبژێره‌ و پاشان کلیک‌ له‌ سه‌ر OK بکه‌.

سه‌یری ئه‌نجامی وێنه‌که‌ی من بزانه‌ وێنه‌که‌ی تۆش ئاوا ده‌رچووه‌ ....

له‌سه‌ر تابڵۆی چینه‌كان شێوازی چینی سه‌ره‌وه‌ بگۆڕه‌ بۆ ( Screen)

گه‌ر بته‌وێ وێنه‌که‌ ڕه‌نگ بکه‌ی ئه‌م هه‌نگاوانه‌ی خواره‌وه‌ جێبه‌جێ بکه‌ .....

1. چینێکی نوێ دروست بکه‌ .

2. پاشان Gradient tool/green > orange gradient هه‌ڵبژێره ‌.. وه‌ک ئه‌م وێنه‌یه‌ .

3. پاشان Gradient tool ڕابکێشه‌ له‌ سه‌ر ئه‌و چینه‌ی که‌ تازه‌ دروستت کرد‌ .....

4. پاشان Blend Mode بگۆڕه‌ بۆ ( Color ) ... وه‌ک ئه‌م وێنه‌یه‌ ....

ئه‌نجامی وێنه‌ی کۆتایی من ئاوا ده‌رچوو ...

به‌ڵام تۆ هه‌وڵبده‌ وێنه‌که‌ت له‌ وێنه‌که‌ی من جوانتر ده‌ربچێت .... به‌ هیوای سوود وه‌رگرتن بۆ هه‌موو لایه‌ک ....

-------------------------------------------------------------------------------------------------------
هه‌ر بژیت زنارگیان هیوای به‌رده‌وام بوونت بۆ ده‌خوازم له‌نووسینی ئه‌م بابه‌ته‌ به‌سودانه‌.
وانه‌یه‌کی به‌ سووده‌

ده‌ســــتخۆش
سوباس دةست خوش شتيكي زور بةسودة بةتايبةتي بو يةكيكي وةكو مني تازة دةستبيكردوو
هةربزيت وبةردةوام بة
ده‌ست خۆش
وانه‌یه‌کی به‌ سووده‌

ده‌ســــتخۆش
لینك