یانه‌ی كوردستان

ڤێرژنی ته‌واو : گله‌یی .. ره‌خنه‌ ... پێشنیار ... داواكاری
تۆ ڤێرژنی ته‌واو به‌كار ناهێنی ئه‌گه‌ر ده‌ته‌وێت بیبینیت. ئه‌مه‌ ڤێرژنی ته‌واوه‌ كه‌ تازه‌ له‌ ناو سایته‌كه‌دا دانراوه‌.
به‌نای خودای بێ هاوبه‌ش

سه‌ره‌تا ده‌ستخۆشی ئه‌م ماندوو بونه‌ له‌ كاك هیمن و براده‌ران ده‌كه‌م به‌راستی كارو ماندوو بونتان جێگای رێز و ستایشه‌

من وه‌كو هه‌ر به‌كارهێنه‌رێكی كورد تامه‌زرۆی كاڵای كوردیم له‌ بواری كۆمپیته‌ر و ئینته‌رنێت جا ئه‌و كاڵایه‌ به‌رجه‌سته‌ بێت یاخود سۆفتوێر به‌راستی جێگای خۆشحاڵیه‌ سایتێكی كوردی وه‌ك ئه‌م سایته‌ جوان و به‌رزه‌ خزمه‌ت به‌ بواری ئینته‌رنێت و كۆمپیوته‌ری كوردی بكات ......

به‌ڵام ئایه‌ تا ئیستا به‌پێی پێویست خزمه‌تی كردوه‌

1- گله‌یی :
گله‌یم له‌م سایته‌ قه‌شه‌نگه‌ و گشت كوردێكی زانیاری شاره‌وه‌ ئه‌وه‌یه‌ بۆ وه‌ك و سایته‌ عه‌ره‌بیه‌كان كه‌ خۆبه‌خشانه‌ زانیاریه‌كانی ناخا‌ته‌ روو له‌چی ده‌ترسن بۆ من كوردم هه‌ر بابه‌تیكم بوێت یه‌كسه‌ر بیر له‌ سایتیكی عه‌ره‌بی بكه‌مه‌وه‌ بۆ ده‌ستكه‌وتنی مه‌به‌سته‌كانم ئایه‌ عه‌ره‌ب له‌ ئێمه‌ زیاترن یان زیره‌ك ترن له‌گه‌ل رێزم بۆ برایانی عه‌ره‌ب نه‌خێر وانیه‌ ئێمه‌ كه‌سی وامان تیایه‌ ده‌ئه‌وه‌ندی ئه‌وان زیره‌ك و چالاك و ژیرترن به‌لام نازانم بۆ زانیاریه‌كنیان ئه‌شارنه‌وه‌ له‌وانه‌یه‌ من موشكیله‌م نه‌بێ عه‌ره‌بی بزانم بتوانم سود له‌سایته‌ عه‌ره‌بیه‌كانه‌وه‌ وه‌ر بگرم به‌س ئه‌ی ئه‌وه‌ی نایزانێت چیبكات به‌ نه‌زانی بمێنێته‌وه‌ ؟؟؟؟ ئه‌ی ئه‌مه‌ تاوان نیه‌ من شتێك بزانم و له‌تۆی بشارمه‌وه‌ خۆ ئه‌گه‌ر پێتی بڵێم لێم كه‌م نابێته‌وه‌ به‌ڵكو پێی گه‌روه‌ ده‌بم بۆیه‌ تكام وایه‌ به‌سه‌ به‌سه‌ به‌سه‌ با زانیاریه‌كانمان نه‌شارینه‌وه‌ و خزمه‌تی پێ بكه‌ین

2- ره‌خنه‌ :
ره‌خنه‌م له‌ زۆرێك له‌ براده‌ران ئه‌وه‌یه‌ بۆچی كه‌ بابه‌تیك ده‌خرێته‌ روو له‌وانه‌یه‌ بیست كه‌س سه‌یری كردوه‌ یه‌كێك سوپاسێك ناكات تێبینیه‌كی نیه‌ پرسیارێك ناكات

3- پێم باشه‌ كه‌ هه‌ر به‌شێك له‌م یانه‌یه‌ ئه‌كرێته‌وه‌ له‌سه‌ر اساسی ئه‌وه‌ بكریته‌وه‌ كه‌ سه‌رپه‌رشتیارێكی هه‌بێت ئه‌و سه‌رپه‌رشتیاره‌ش شاره‌زایه‌كی باشی له‌م بابه‌ته‌ هه‌بێت نه‌ك هه‌ر ته‌نها ** كاك هێمن** هه‌م بۆ ئه‌ندامان هه‌م بۆ كاك هێمن باشه‌ و پاڵه‌په‌ستۆی كاره‌كانی له‌سه‌ر كه‌م ده‌بێته‌وه‌ و ئه‌ندامانیش باشتر ده‌پرژێنه‌ سه‌ر بابه‌ته‌كان.

4- داواكاریم له‌كاك **هێمن** ئه‌وه‌یه‌ گه‌ر بكرێت فایلی زمانی كوردی ئه‌م سكرێپته‌مان بۆ به‌رز بكاته‌وه‌ تا گشت ئه‌ندامان بتوانن دای بگرن منیش له‌لایه‌ن خۆمه‌وه‌ وه‌ك ئه‌ركێكی سه‌رشانم سكرێپته‌كه‌ و هه‌ندێك ستایلی سكرێپته‌كه‌ و رونكردنه‌وه‌ی دانانی سكرێپته‌كه‌ له‌سه‌ر كۆمپیوته‌ره‌كه‌ت به‌بێ هێڵی ئینته‌رنێت و به‌ ئینته‌رنێتیش به‌ وێنه‌وه‌ دائه‌نێم ..

هه‌ر كه‌سێكیش هه‌ر داواكاریه‌ك و هه‌ر پسیارێك و ره‌خنه‌ و پێشنیارێكی هه‌یه‌ له‌سه‌ر قسه‌كانم من خزمه‌تكاری ئه‌وم و با بۆم بنوسێت

هه‌ر بژین ته‌مه‌نتان درێژ بێت بۆ خزمه‌ت كردنی گه‌له‌كه‌مان
به‌ڕێز كاك مه‌ریوان سه‌ره‌تا پێش هه‌موو شتێك به‌خێرهاتنت ده‌كه‌ین بۆ یانه‌ی كوردستان
سوپاس بۆ گله‌یی و ڕه‌خنه‌ و پێشنیار و داواكارییه‌كانت و من چه‌ند ڕونكردنه‌وه‌یه‌كم هه‌یه‌ بۆ به‌ڕێزت
بۆ گله‌ییه‌كه‌ت
زۆر ڕاسته‌ و من له‌گه‌ڵتم ئێمه‌ كه‌سی زۆر شاره‌زاو چالاك و باشمان هه‌یه‌ و ئه‌وه‌نده‌ی منیش بزانم و ئاگاداربم كاك هێمن یه‌كێكه‌ له‌و كه‌سانه‌، به‌ڵام بۆ شاردنه‌وه‌ی و ده‌رنه‌خستنی زانیاری باوه‌ڕ ناكه‌م ئه‌گه‌ر كه‌سێك ڕۆژێك له‌ڕۆژان سه‌ردانی سی فۆر كورد یان یانه‌ی كوردستانی كردبێت و هه‌ڵوێستێكی له‌و جۆره‌ی بینیبێت كه‌زانیاری بشارینه‌وه‌ و به‌خه‌ڵگی ڕانه‌گه‌نین، جگه‌ له‌وه‌ش سایتی سی فۆر كورد و یانه‌ی كوردستان و هه‌فته‌نامه‌ی سی فۆر كورد شایه‌تن له‌سه‌ر ڕاستی و دروستی ئه‌و مه‌سه‌له‌یه‌. به‌ڵام ڕه‌نگه‌ كه‌م و كوڕی هه‌بێت له‌گه‌یاندن و ده‌رخستنی زانیارییه‌كان ئه‌وه‌ش ده‌گه‌ڕێته‌وه‌ بۆ سه‌ختی ئاڵۆزی ژیانی ڕۆژانه‌مان به‌ڵام ئه‌مه‌ ئه‌وه‌ ناگه‌یه‌نێ كه‌ ئێمه‌ ڕۆژێك له‌ڕۆژان بیرمان له‌ شاردنه‌وه‌ی زانیاری كردبێته‌وه‌.
بۆ ڕه‌خنه‌كه‌ت
تا ڕاده‌یه‌ك به‌جێیه‌ حه‌قه‌ ئه‌وانه‌ی ماندوو ده‌بن و خزمه‌ت ده‌كه‌ن ماندوو بوونه‌كه‌یان به‌رز بنرخێنرێت، به‌ڵام له‌گه‌ڵ ئه‌وه‌شدا من وه‌كو خۆم هیچ كات كار بۆ ئه‌وه‌ ناكه‌م و چاوه‌ڕێی ده‌ست خۆشی نیم به‌ڵكو ته‌نها ئامانج گه‌یاندنی سودێكه‌ ئه‌گه‌ر كه‌م و بچوكیش بێت.
بۆ پێشنیاره‌كه‌ت
ئێمه‌ش ئومێده‌وارین كه‌سانی باش و به‌توانا بێنه‌ ناو یانه‌ی كوردستان و ببنه‌ به‌ڕێوه‌به‌ر و چاودێرو سه‌رپه‌رشتیار، ئه‌وسا هه‌موومان پێكه‌وه‌ ده‌توانین هاوكاری یه‌كتر بكه‌ین و كاره‌كانمان به‌باشترین شێوه‌ پێشكه‌ش بكه‌ین.
بۆ داواكارییه‌كه‌ت
ئێمه‌ هه‌ر له‌سه‌ره‌تای كردنه‌وه‌ی یانه‌ی كوردستان، به‌نیازبووین ئه‌م سكریپته‌ و به‌كوردی كردنه‌كه‌شی دابنێین و پێشكه‌ش به‌هه‌موو ئه‌ندامانی بكه‌ین، له‌داهاتوویه‌كی نزیك بڵاوی ده‌كه‌ینه‌وه‌.
سلاو.....
برام من ناتوانم زياتر لة يةك فورم دابنيم ؟؟؟؟ جي بكةم؟
بةس دةتوانم خانة زباد بكةم.
وةك نانوانم وةك ئةم يانةية كومبيوتر+وينةسازي+ئينترنيت زياد كةم ؟؟؟
بةس لةناوةوة دتوانم وةك ئينترنين,,,,,,,,نووسين بةكوردي؟
وة برسياري دووةم:
ئةم يانةية كي كرديتية بة كوردي منيش حةزم لية بزانم جونكة بيويستم بةيتي ؟؟؟

لةكةل ريزم وة هيوادارم ولامم بدةنةوة .
بة هيواي سركوتن.
slaw ....
txwa dawae yarmatem krdwa ????
mn natwanm zeatr la eak (my catagore) danem jon datwanm zeade bkam tkaea walamm bdanawa :
ئێستا خه‌ریكی تاقی كردنه‌وه‌كانی سه‌ری ساڵم جا له‌گه‌ڵ ته‌واوبونم هه‌وڵ ده‌ده‌م به‌ ته‌واوی باسی ئه‌و یانه‌یه‌ بكه‌م و چۆنیه‌تی دانانی و كێشه‌كانی و هه‌روه‌ها زمانه‌ كوردیه‌كه‌شی
لینك