یانه‌ی كوردستان

ڤێرژنی ته‌واو : سلاوێك بۆ گشت ئه‌ندامان
تۆ ڤێرژنی ته‌واو به‌كار ناهێنی ئه‌گه‌ر ده‌ته‌وێت بیبینیت. ئه‌مه‌ ڤێرژنی ته‌واوه‌ كه‌ تازه‌ له‌ ناو سایته‌كه‌دا دانراوه‌.
سلاو بۆ گشت ئه‌ندامان

سلاو ئه‌ندامانی خۆشه‌ویست من وه‌ک دلسۆزێک به‌رامبه‌ر به‌ یانه‌ی سی فۆرکورد ده‌دوێم
سه‌ره‌تا حه‌زده‌که‌م پرسیارێک له‌ ئه‌ندامان بکه‌م
ئایا بابه‌تی ئیسلام به‌رامبه‌ر به‌یانه‌ی کوردستان سوودی ئه‌بێ یان زه‌ره‌ مه‌ند ده‌بێ زۆرێک له‌ ئه‌ندامان پالپشتی زیاد کردنی به‌شن به‌تایبه‌تی ئاینی تاکو ئێستا هه‌ر له‌ بابه‌تی گشتی بلاو ده‌کراوه‌ به‌ لام ئێستا ئه‌وش قه‌ده‌غه‌ کرا ته‌نها جارێک گوێم لێبوو که‌ پێشنیار بکرێ به‌شێکی تای به‌ت درست بکرێ بۆ مۆبایل یه‌ک سه‌ر دروست کرا به‌لام تاکو ئێستا زۆرێک له‌ ئه‌ندا مان
له‌هه‌ولی ئه‌وه‌دان که‌ بشێکی تایبه‌ت دروست بکرێ بۆ ئاین به‌لام دروست نه‌کرا
من وه‌ک ئه‌ندامێک که‌تاکو قه‌ده‌غه‌ نه‌کرابوو بابه‌تی ئیسلامیم ده‌نارد له‌ وانه‌یه‌
هه‌ندێک له‌ ئه‌ن دامان وافکر بکه‌ نه‌وه‌ که‌من مه‌لام یان کوری مه‌لایه‌ک
به‌لام من ته‌نها کورێکم ته‌مه‌نم 14 ساله‌ که‌ حه‌ز له‌ بابه‌تی ئاینی ده‌که‌م

من که‌ پێشنیارم کرد به‌شێک بکرێته‌وه‌ بۆ ئاین مانای ئه‌وه‌نه‌ بوو که‌ یانه‌که‌ بکرێته‌
تای به‌ت به‌ ئای تی ئێمه‌ی کورد زۆر به‌مان مووسلمانین بۆ یه‌ زۆر پێویسته‌ به‌شی تایبه‌ت به‌ئاین دروست بکرێ یه‌عنی چیه‌ ئه‌گه‌ر یانه‌که‌ تای به‌تیش بێ به‌ ئای تی
به‌شێکی هه‌بێ بۆ ئاین ئه ی‌ ئێمه‌ زۆر مان ئیسلام نین کردنه‌وه‌ی به‌شی تایبه‌ت به‌ئاین رێگه‌ له‌هیچ ده‌گرێت وه‌لاهی گه‌ر به‌شی تایبه‌ت به‌ ئاین دروست بکری
یانه‌ که‌ میوان و ئاندامی زۆر له‌وه ‌زیاتر ده‌بێت چونکه‌ هه‌ر کارێک له‌پێناوی خوابێ سه‌رکه‌وتوده‌بێ خوای گه‌وره‌ که‌ئێمه‌ی دروست کردووه‌ ئه‌م ئاینه‌ زوانه‌ی بۆداناوین
یه‌عنی هیچ قیمه‌تێکی نیه‌ به‌شی تایبه‌ت بۆ ئاین دروست بکرێ وه‌لاهی له‌کۆتا
زه‌ره‌ل ده‌که‌ین ئێمه‌ هیچمان به‌که‌لک نایه‌ت جگه‌ له‌وشته‌ی که‌ بۆخوا ده‌که‌ین
چونکه‌ هه‌رده‌مرین هیچ له‌گه‌ل خۆمان نابه‌ین جگه‌ له‌ کرده‌وه‌که‌مان
جابۆیه‌ گه‌ر کاک هێمن هه‌ر له‌سه‌ر قسه‌ی خۆت ده‌مێنیه‌وه‌ من کارێکی بچوکت
پێده‌لێم تۆ بۆ ماوه‌یه‌ک به‌شی ئاینی بکه‌وه‌ وه‌ک هه‌فته‌ یه‌ک گه‌ر یانه‌ی تێکدا
ئه‌توانی بیسریه‌وه‌

جاهیوادارم گشت مووسلمانان ره‌ئیان زیاد کردنی به‌شی ئیسلامی بێ

هیوادارم سه‌ر که‌وتوبن
سوپاس بۆ پێشنیاره‌كه‌ت كاك ئیبراهیم
سه‌ره‌تا با ئێمه‌ نه‌یخه‌ینه‌ قاڵبی بئ ئیمانی و ئیمانداریه‌تی ئیمه‌ش خۆمان پئ موسڵمانه‌ و نوێژ ئه‌كه‌ین و رۆژووش ئه‌گرین
به‌ڵام كار كردنمان لێره‌ جیایه‌ هه‌ر شته‌و له‌ جێگای خۆی .....
من ته‌نها یه‌ك پرسیار له‌ هه‌موو ئه‌ندامان ئه‌كه‌م ئایه‌ تا ئێستا له‌ وتارێكی هه‌ینیدا یان له‌ مه‌زگه‌وتێكدا گوێتان لێ بووه‌ مه‌لایه‌ك باسی ته‌كنه‌لۆژیا بكات ؟؟؟ یان بڵئ ئه‌م سایته‌ واو ئه‌م به‌رنامه‌ وا ؟؟ بێگومان نه‌خێر هۆكاره‌كه‌شی دیاره‌ كه‌ ئه‌و كه‌سه‌ی سه‌ردانی مزگه‌وت ئه‌كات یان گوئ له‌ مه‌لایه‌ك ئه‌گرێت بۆ ئه‌وه‌ گوێئ لئ ئه‌گرێت تا فێری دین بێت زانیاری له‌ باره‌یه‌وه‌ وه‌رگرێت .... كواته‌ ئێمه‌ ناتوانین ره‌خنه‌ له‌ مه‌لایه‌ك بگرین بڵێین بۆ بابه‌تی ئایتی بڵاوناكاته‌وه‌ چونكه‌ كاری ئه‌و نیه‌ ....... جا هیوادارم كه‌مێك ورتر له‌ شته‌كان بروانن
پاشان به‌شی مۆبایل په‌یوه‌ندی به‌ زانیاری ته‌كنه‌لۆژیاوه‌ هه‌یه‌ به‌رێزم بۆیه‌ زیاد كرا ....
سه‌ركه‌وتو بن
ئه‌ی کاک هیواگیان یانه‌ کانی تر بۆ به‌شی تایبه‌تیان هه‌یه‌ به‌ ئاین ئه‌ی ئه‌وانیش بۆ ته‌کنه‌لۆجیا دانه‌نراون؟؟؟؟؟
ئه‌ی ئه‌م یانه‌یه‌ بۆ خزمه‌ت دانه‌نراوه‌؟
خۆ هیچ زه‌ره‌لێکی نیه‌ به‌یانه‌
به‌ره‌ئی من به‌شێکی تایبه‌ت دانێن به‌ئاین تا هه‌فته‌یه‌ک گه‌ر یانه‌که‌ی تێکدا بیسرنه‌وه‌ ئه‌گه‌ریش نا با بمێنێته‌وه
گه‌ر به‌شی تایبه‌تیش دروست ناکه‌ن ده‌لێگه‌رێن با له‌ بابه‌تی گشتی بێ
یانیش به‌شێک بکه‌نه‌وه‌ به‌ناوی ئه‌و بابه‌تانه‌ی که‌په‌یوه‌ندی به‌ ئایتی نیه‌‌؟
ئیتر سوپاس بۆ وه‌لامه‌ که‌ت
كاك ابراهیم
سوپاس بۆ تۆ
داوای لێ بوردن ده‌كه‌ین ناتوانین به‌شی ئاینی دروست بكه‌ین ، با ئه‌م بابه‌ته‌ش كۆتایی پێ بێت..
ئه‌گه‌ر بابه‌تی كۆمپیوته‌رو ئینته‌رنێتت هه‌یه‌ ئه‌وه‌ سه‌رچاوان ئه‌گه‌رنا به‌ زۆر داوای لێ بوردنه‌وه‌ به‌شی ئاینی له‌ سی فۆر كورد ناكرێته‌وه‌..
ببوره‌ با به‌م مه‌سه‌له‌یه‌ جارێكی تر نه‌وروژێت.ئه‌گه‌ر حه‌زتان لێیه‌ سایتێك بكڕن و پڕی بكه‌ن له‌ بابه‌تی ئاینی و تایبه‌ت بێت به‌و بواره‌.. ئه‌گه‌ر نا له‌ سی فۆر كورد ناتوانین به‌شێكی وا بكه‌ینه‌وه‌..
بۆ ناتوانن به‌شی ئاینی بكه‌نه‌وه‌ خۆ ئه‌وه‌نده‌ گران نیه‌
له‌چی ده‌ترسن له‌به‌ر چی نایكه‌نه‌وه‌ ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!!!!!!
كاك خالید
سه‌ره‌تا ئێمه‌ نه‌هاتوین بۆ جه‌بهه‌ تا له‌وه‌ بترسین هێرشمان بكریته‌ سه‌ر .... هیوادارم وا بیر نه‌كه‌نه‌وه‌ چونكه‌ زه‌مانی ترس و تۆقاندن به‌سه‌رچوو... گروپی سی فۆر كورد ئامانجی دیاره‌ پێویست ناكات ئێمه‌ هه‌موو كات ئه‌م قه‌وانه‌ دووباره‌ بكه‌ینه‌وه‌ هه‌ركاتێك بیستان سی فۆر كورد ئامانجی خزمه‌تكردنی گۆری بۆ گشت بوارێك ئه‌و كات گله‌ی ئه‌وه‌ی لئ ئه‌كرێت... بۆیه‌ دووباره‌ ئه‌ڵین سی فۆر كورد ته‌نها له‌ بواری ئایتی كار ده‌كات ...
سه‌ركه‌وتوبن
كه واته به برواى من وا باشه هه ر شته ك به يوه ندى به زانيارى ته كنه لوجى نه بيت قه ده غه بكريت نه ك ته نها بابه تى ئيسلامى.
rasta masalaka tanha aen nea har shtek la darawae it bet
wa c4kurd ba wa sarkawtwa ka tanha babate it laea agar betw bashe de bkretawa awa
che jeawazeake namenet lagal web akane tr

lagal rezm
ببورن كه‌ خۆم هه‌ڵدایه‌ ناو مه‌وزوعه‌كه‌وه‌ ، منیش پێم باشه‌ بكرێته‌وه‌ و هیچ ڕێگه‌یه‌ك له‌ یانه‌ و به‌شه‌كانیشی ناگرێت . ئه‌گه‌ر تێیدا بێت ئه‌توانیت لێره‌ بابه‌ت بڵاو بكه‌یته‌وه‌ وه‌ڵام وه‌ربگریت بۆ پرسیاره‌كان به‌ڵام ئه‌گه‌ر نه‌بوو ئه‌وا ئه‌بێت بچم به‌دوای یانه‌ی تردا بگه‌ڕێم بۆ ده‌ستكه‌وتنی وه‌ڵامه‌كانم .
سلاو بةريزان
ماوةيةكة ئةم بابةتة لةناومان دةخوليتةوة.. بةراستي ئةم مةوزوعة زؤري خاياند........ بةريزان لةلايةن ستافي يانةوة بريار درا كة بةشي وا ناكريتةوة... ئيتر وابزانم تةواو ناكريتةوة.. قسة كردن ليي بي سوودة .. بةريوةبةرو جاوديران وةلامي كونجاويان دانةوة كة بوجي ئةم بةشة ناكريتةوة .. وابزانم ئةم مةسةلةو ئةم بابةتة دابخريت باشة ... قسةكردن ليي رةنكة بي سوود بيت.. ريزم هةية بؤ هةمووتان... بير لةشتيك بكةنةوة كة هةمووان لةكةلي بين. نةوةكو ببينة دوو جةمسةر..يةكيك بلي دةي... ئةويتر بلي نا ..!!!!!!!.
له‌گه‌ڵ رێزم بۆ پێشنیاره‌كه‌تان ببورن كه‌ ئه‌ڵێن به‌شیك له‌ یانه‌دا زیادناكرێت كه‌ په‌یوه‌ندی به‌ ئایتیه‌وه‌ نه‌بێت
مانای ئه‌وه‌ نیه‌ ئێمه‌ ئه‌و به‌شه‌مان لا گرینگ نیه‌ یان حسابمان بۆی نه‌كردوه‌ به‌ڵام هه‌ر شته‌ی له‌ شوێنی خۆی
ئایه‌ به‌ بۆچونی ئێوه‌ ئه‌وه‌ راسته‌ سی فۆر كور كه‌ هه‌ڵگری رێبازی ئایتیه‌ به‌شێكی ته‌ندروستی یان ئاینی زیادبكات ؟؟
ئه‌گه‌ر به‌ وردی سه‌یری مانای سی فۆر كورد بكه‌ین بۆمان روونده‌بێته‌وه‌ كه‌ پێویسته‌ له‌ چی بوارێكدا كاربكات .
سی فۆر كورد مه‌به‌ست له‌و ناوه‌ كۆمپیوته‌ر بۆ كورده‌ كه‌واته‌ ئامانجه‌كه‌ی روونو ئاشكرایه‌ بۆیه‌ تكاده‌كه‌م با له‌ رێره‌و لانه‌ده‌ین .
ئێمه‌ی كورد زۆرمان حه‌ز به‌ چاو لێكه‌ریه‌ له‌گه‌ڵ رێزم وه‌ قبوڵی داهێنانیشمان زۆر لاوازه‌ .
با جیاوازی هه‌بێت با هه‌ر سایته‌و له‌ بوارێكدا كاربكات شه‌رت نیه‌ هه‌مووی له‌یه‌ك بچێت با ئێمه‌ بواربده‌ین به‌ هاورێكانمان له‌ بواره‌ی لێی شاره‌زایه‌ سایتی بۆ بكاته‌وه‌ و كاری بۆ بكات نه‌ك كۆمه‌ولێك به‌ش بكاته‌وه‌ به‌بئ ئه‌وه‌ی كاری جدی بۆ بكات مافی خه‌ڵكی تریش بخوات .
ئومێده‌وارم له‌مه‌به‌سته‌كه‌م تێگه‌یشتبن . وه‌ حه‌زیشناكه‌م هیچ بابه‌تێك دابخرێت پێویسته‌ خۆتان تێبگه‌ن سی فۆر كورد چی ئامانجێكی بۆ كاركردن هه‌یه‌ .

له‌گه‌ڵ رێزم
لینك