یانه‌ی كوردستان

ڤێرژنی ته‌واو : ئایا تۆ سه‌عات له‌ ده‌ست ده‌كه‌یت؟
تۆ ڤێرژنی ته‌واو به‌كار ناهێنی ئه‌گه‌ر ده‌ته‌وێت بیبینیت. ئه‌مه‌ ڤێرژنی ته‌واوه‌ كه‌ تازه‌ له‌ ناو سایته‌كه‌دا دانراوه‌.
ئه‌گه‌ر له‌ بازاره‌كاندا سه‌یری ده‌ستی ئه‌و كه‌سانه‌ بكه‌یت سه‌یر ده‌كه‌یت له‌سه‌دا نه‌وه‌دی خه‌ڵك سه‌عاتی له‌ده‌ست نیه‌! ئه‌ویش ره‌نگه‌ بۆ بونی مۆبایل بگه‌ڕێته‌وه‌ كه‌ به‌ هۆی مۆبایله‌كه‌وه‌ هه‌ركاتێك بته‌وێت ده‌توانیت بزانیت سه‌عات چه‌نده‌؟ به‌ڵام ئه‌ی ئه‌گه‌ر چویته‌ فه‌رمانگه‌یه‌كی حكومی و مۆبایله‌كه‌یان لێ سه‌ندیت؟!! كاره‌سات لێره‌وه‌ ده‌ست پێ ده‌كات..
رۆژێك چومه‌ فه‌رمانگه‌یه‌كی حكومی و وه‌كو ده‌زانین پیویسته‌ مۆبایله‌كه‌ت له‌ پرسگه‌ دابنێیت. به‌ڵام كه‌ چومه‌ ژووره‌وه‌ پیویوستم به‌ سه‌عات بوو، هه‌رچیم كرد له‌ ئه‌م و ئه‌وم پرسیئه‌رێ كاكه‌ سه‌عات چه‌نده‌. باوه‌ر ئه‌كه‌ن كه‌سیك له‌و فه‌رمانگه‌یه‌ سه‌عاتی له‌ ه‌ست نه‌بوو، هه‌مووشیان موبایله‌كانیان له‌ پرسگه‌ دانا بوو تا بزانن چه‌نده‌؟ هه‌تا فه‌رمانبه‌رێك به‌ هۆی مۆبایله‌كه‌یه‌وه‌ پێی وتین سه‌عات ئه‌وه‌نده‌..

لێره‌ پیم خۆشه‌ منیش له‌ تۆ بپرسم ئایا تۆ سه‌عات له‌ ده‌ست ده‌كه‌یت؟ ئه‌گه‌ر نا هۆكاره‌كه‌ی چیه‌؟ مۆبایله‌ یان شتێكی تر؟

ئایا تۆ كه‌ بته‌وێت له‌ خه‌و هه‌ڵسیت سه‌عتێك ده‌خه‌یته‌ سه‌ر جه‌ره‌س یاخود مۆبایله‌كه‌ت به‌كار ده‌هێنی؟

ئه‌م پرسیاره‌ ده‌توانن لێره‌ وه‌ڵام بده‌نه‌وه‌ و به‌ هۆیه‌وه‌ بزانین ئه‌وه‌ی من بیری لێ ده‌كه‌مه‌وه‌ رام وایه‌ كه‌ مۆبایل خه‌ریكی سه‌عات ناهێڵێت وایه‌ یان نه‌ء؟
من سه‌ عات له‌ ده‌ ست ناكه‌ م !!!
3به‌ شی له‌ به‌ رده‌ ست نوێژ شوشتنه‌ Rolleyes جونكه‌ هه‌ رجارێك كه‌ ده‌ ست ده‌ شۆم ده‌ بێت له‌ ده‌ ستی بكه‌ مه‌ وه‌
جا ئه‌ و بینه‌ و به‌ رده‌ یه‌ ی بۆ جیه‌ هه‌ ر له‌ ده‌ ست نه‌ كه‌ م باشتره‌
موبایلیشم پێیه‌ به‌ هۆیه‌ وه‌ كاته‌ كان ده‌ زانم
ئه‌ گه‌ ر كاتێكیش من مۆبایلم پێنه‌ بوو ئه‌ واهه‌ روازی لێدێنم به‌ هۆی بینینی ڕۆژه‌ وه‌ كاته‌ كه‌ له‌ مێشكی خۆم هه‌ ڵده‌ سه‌ نگێنمShy
سوپاس
سلاو
بةلى من سةعات لةدةست ئةكةم هؤكارةكةشى ئةوةية كة سةعاتةكةمم زؤر زؤر خؤش ئةوى خوا ليم نةسينيت
بةلام ماوةيةكة نةم كردؤتة دةستم جونكة ليم وون بووة بةلكو انشاءللة بيدؤزمةوة
كاتيكيش كةبمةوى لةخةو هةلسم مؤبايلةكةم بةكاردينم
بةلى هةر مؤبايليشة بؤتة هؤى ئةوةى سةعات نةهيليت.
سه‌ره‌تا ده‌ست خۆش بۆ بابه‌ته‌كه‌ت
نه‌خێر منیش سه‌عات له‌ده‌ست ناكه‌م چونكه‌ مۆبایل جێگای سه‌عاتیشی گرتۆته‌وه‌ ...
وه‌ زۆر به‌ كه‌می ئه‌چمه‌ فه‌رمانگه‌كان ئه‌گه‌ر رێگه‌شم بكه‌وێته‌ فه‌رمانگه‌یه‌ك به‌هۆی كاره‌كه‌مه‌وه‌ مۆبایله‌كه‌م دانانێم Rolleyes
وه‌ له‌ ژیانمدا جه‌ره‌سم بۆ به‌یانی دانه‌ناوه‌ چونكه‌ كاری ئازاد ئه‌كه‌م ئه‌گه‌ر ته‌له‌فۆنم بۆ بكرێت ده‌نا تا سه‌عات 10 له‌ خه‌و هه‌ڵناسم ..Smile
جارئ ژنم نه‌هێناوه‌ سه‌رم سوكه‌ ....Smile
من هۆكاری له‌ ده‌ست نه‌كردنی سه‌عات ئه‌گه‌رێنمه‌وه‌ بۆ دوو خاڵ
یه‌كه‌م هه‌بوونی مۆبایل ...
دووه‌م نه‌بوونی به‌رنامه‌ی رۆژانه‌ ..
كاك هه‌ناو أنشاءألله‌ سه‌عاته‌كه‌ت ئه‌دۆزیه‌وه‌و‌ به‌ باوه‌شی یه‌كتر شاد ئه‌بنه‌وه‌ ..

له‌گه‌ڵ رێزو خۆشه‌ویستیم بۆ هه‌موو لایه‌ك
سڵاو
ده‌ستت خۆش كاك هێمن بابه‌تێكی جوانت باس كردووه‌
نه‌خێر منیش سه‌عات له‌ده‌ست ناكه‌م چونكه‌ ئێستا به‌هۆی مۆبایله‌وه‌ وه‌ك شتێكی زیاده‌ی لێهاتووه‌!
پاشان به‌ڵێ من هه‌ر به‌ مۆبایله‌كه‌م زه‌نگی خه‌به‌ركردنه‌وه‌ ئاماده‌ ده‌كه‌م وه‌ ئه‌وه‌شم پێ باشتره‌ چونكه‌ ئه‌وه‌ نه‌ چركه‌ی یه‌ت! وه‌ ده‌توانیت چه‌ند زه‌نگێك ئاماده‌ بكه‌یت (چونكه‌ خه‌و خۆشه‌) و به‌زۆر له‌ خه‌وت بكات ههه
له‌گه‌ڵ ڕێز
له‌و رِۆژه‌وه‌ كه‌ مۆبایلم كرِیوه‌ تاوه‌كو ئێستا سه‌عاتم له‌ ده‌ست نه‌كردوه‌و به‌ نیازیش نیم له‌ده‌ستى بكه‌م
ده‌ستت خۆش بێت بۆ بابه‌ته‌كه‌
منیش له‌و كاته‌ی مۆبایل هاتووه‌ سعات له‌ ده‌ستت ناكه‌م
زۆر جاریش توشی ئه‌و باره‌ی تۆ هاتووم
له‌و رِۆژه‌وه‌ كه‌ مۆبایلم كرِیوه‌ تاوه‌كو ئێستا سه‌عاتم له‌ ده‌ست نه‌كردوه‌و به‌ نیازیش نیم له‌ده‌ستى بكه‌م
سوباس بؤ ئة م بابة تة : منيش وة ك هة مووكة سيكى ئاسايى لة بة ر بوونى موبايل سة عات بة كارناهينم وة ئيستا موو بايلة كة بووة بة هاورى دايميم[/b][/color]
سلاو منيش با شتيك بنوسم.
من موبايليش نةبوو سةعاتم لةدةست نةدةكرد لةبةر ئةوةي زؤر قةلةق دةبم بيي نةك هةر سةعات بةلكو ئةنكوستيلةو خةناوكةو ........هةتاد. حةز ناكةم هيج شتيك بةجستةوةمةوة بيت. ريزم بؤتان هةية.
كاك هيوا شوكر بؤخوا سةعاتةكةم دؤزيةوة
بةلام حةز ئةكةم بزانم لة جى شوينيك ناوى هةناو ناوى كورة واتؤ بةمن ئةلييت كاك هةناو
لةكةل ريزدا.
ھهههههههه
منیش خۆشحاڵ بووم به‌ دۆزینه‌وه‌ی سه‌عاته‌كه‌ت هه‌ناو خان
هه‌ناو خان زۆر كات بووه‌ من یان هاوڕێیان له‌ شوێنێك ناوێكی گوماناویمان دیوه‌(نه‌مانزانیوه‌ كوڕه‌ یان كچ)
كه‌ وتوومانه‌ خان وتویه‌تی كوڕم كه‌ وتومانه‌ كاك وتویه‌تی كچم ئه‌وه‌ش ده‌بێت
له‌گه‌ڵ ڕێز و ببوره‌ كاك هیوا له‌ جێی به‌ڕێزت وه‌ڵامم نوسی
من سه‌عات له‌ ده‌ست ده‌كه‌م، بۆ كات دانانه‌وه‌ مۆبایل به‌كارده‌هێنم.
به‌لای منه‌وه سه‌عات هاوڕێیه‌كی باشه‌ بۆیه‌ له‌وه‌ته‌ی توانیومه‌ كه‌ ژماره‌ بخوێنمه‌وه‌ سه‌عاتم له‌ده‌ست كردووه‌ وه‌ تائێستاش هه‌رله‌ده‌ستم دایه‌ مه‌گه‌ر به‌شه‌و لای ببه‌م،چونكه‌ ((كات زێڕه‌،وه‌ وه‌كو شمشێر وایه‌ ئه‌گه‌ر نه‌ی بڕی ئه‌تبڕێ))بۆیه‌ سه‌عات زۆر جیاوازتره‌ له‌وه‌ی كه‌له‌ مۆبایل به‌كاربهێنیت بۆی ،به‌هه‌رحاڵ من سه‌عاتم پێ خۆشتره‌ تاكو توشی سه‌رئێشه‌ی ‌مۆبالیم پێبێ یان نه‌.

چوار چێوه‌ :
كاك هيوا شوكر بؤخوا سةعاتةكةم دؤزيةوة
بةلام حةز ئةكةم بزانم لة جى شوينيك ناوى هةناو ناوى كورة واتؤ بةمن ئةلييت كاك هةناو
لةكةل ريزدا.

هههههه سه‌ره‌تا پیرۆزبایت لئ ئه‌كه‌م هه‌ناو (خان) به‌ بۆنه‌ی دۆزینه‌وه‌ی سه‌عاته‌كه‌ت .... مه‌سه‌له‌یه‌ك هه‌یه‌ ئه‌ڵئ .. فه‌رقی نیه‌ نێرو مئ هه‌موو بابه‌ت ئه‌نێرئ Big Grin

چوار چێوه‌ :
ھهههههههه
منیش خۆشحاڵ بووم به‌ دۆزینه‌وه‌ی سه‌عاته‌كه‌ت هه‌ناو خان
هه‌ناو خان زۆر كات بووه‌ من یان هاوڕێیان له‌ شوێنێك ناوێكی گوماناویمان دیوه‌(نه‌مانزانیوه‌ كوڕه‌ یان كچ)
كه‌ وتوومانه‌ خان وتویه‌تی كوڕم كه‌ وتومانه‌ كاك وتویه‌تی كچم ئه‌وه‌ش ده‌بێت
له‌گه‌ڵ ڕێز و ببوره‌ كاك هیوا له‌ جێی به‌ڕێزت وه‌ڵامم نوسی

سوپاس بۆ وڵامه‌كه‌ت كاكه‌ سیامه‌ند

mn sa3at ladast daka, zorjar bo juane wa bo katakash mobile bashtrw bakalk tra
من سه‌عات له‌ ده‌ست ناكه‌مو ئه‌وانه‌Big Grin
4 ساڵ بوم مۆبایلم هه‌بو و ئه‌وانه‌Shy
من سةعات لة دةست دةكةم
من هةر لة مناليةوة كة فيَرخويندنةوةى سةعات بووم ساعاتم بة باوكم كرى سةرةتاسةعاتي ئةليكترؤني ئيَستاش سعاتي ئاسايى لة دةست ئةكةم بؤ ية قةت وانازانم مؤبايل جيضطةى سعات بريَتةوة بةلام هةموو ساليَك دةبيَت سعاتيََك بكورم هةرجةند جوانيش بيَت جونكة زؤرم حةز لة كورانكارية تةنانةت لة دةست نويَز شوشتن لةدةستى ناكةمةوة مؤبايلم هةرلاية بةلام زؤر جار مؤبايلةكةم لةبير ئةكةم لةمال بةلام قةت سعاتةكةم لةبير نةكردوة مؤبايل زؤرجار شةحني خلاس ئةبيَت يان بةر ئةبيَتةوة تيَك ئةجيَت بلام ئةم كارة ساتانة قةت بةسةر سعات دانايةت بؤية من لةدةست كردنى سعاتم ثىَ باشترة لة مؤبايل.
زور بونى موبايل واى لى كردوه سه عات كه متر به له ده ست بكريت من خوم شه نصم نيه باشترين و كرانترين سه عات بو ماوه ى يه ك هه فته له ده ستم ده مينيته وه نازانم بو زوريش ده ى باريزم به لام هه ر شتيكى به ر ده كه ويت و ده شكيت به زه نكى سه عات باشتره
ده‌ست خۆشی له‌ كاك هێمن ده‌كه‌م به‌راستی بابه‌تێكی خۆشه‌
ئه‌وه‌ش تایبه‌تمه‌ندی مرۆڤ روون ده‌كات

من سعات له‌ ده‌ست ناكه‌م له‌به‌ر
1. زۆری سه‌عات له‌ دیواره‌كان .. له‌ماله‌وه‌ هه‌ر ژوورێك سێ سه‌عات نه‌بێ دوانی هه‌ر هه‌یه‌ Tongue
2. له‌به‌ر هاورێكانم (له‌ژیانم ته‌نها 2 دانه‌ سه‌عاتم هه‌بوو هه‌ردوو كیان دا به‌ براده‌ران )) خۆتان ده‌زانن گه‌ر هاورێكت شتێك له‌ ده‌ست ببینی داوات لێده‌كات به‌هه‌ر چۆرێك بێت ( " جوانه‌" شتێكی سه‌یره‌" باشه‌" له‌ده‌ستم دێ" له‌م جله‌م دێ " له‌تۆ نایی زۆر جوانه‌ له‌ كاره‌كم دێ *** زه‌رد بێ یان سه‌وز*** هه‌ركێشه‌یه‌كی تره‌.....هتر....))
بۆ یه‌ هیچ كاتێك نه‌م توانیه‌ی سه‌عات هه‌ڵگرم
،،،،
بۆ هه‌ل سان له‌خه‌و سووپاس بۆ خودا پێویستم به‌جه‌رس نیه‌ شه‌و هه‌موو شتێكم به‌ به‌رنامه‌یه‌ بۆیه‌ هه‌موو رۆژ سه‌عات 4ی به‌یانی له‌خه‌و هه‌ڵده‌ستم پاشان ناخه‌وم ئه‌وه‌ش فضلێكی خودایه‌ به‌منی داوه‌ Rolleyes

سه‌ركه‌تووبن
لاپه‌ڕه‌ : 1 2
لینك